top of page

UPOZNAJTE NAŠEG PASTORA

Pastora Brad Lowrie

Rođen i odrastao u Teksasu, pastor Brad bio je najmlađe od petero djece, čiji su roditelji dugi niz godina radili u crkvenoj službi kako bi spasili brojne male crkve koje su se borile da opstanu. Brad Lowrie nije ni slutio koliko će blisko krenuti očevim stopama. Ali, jedan poseban dan u ljeto 1971., bio je prekretnica u životu pastora Brada Lowrieja. Tog je dana, dok je još bio dječak, povjerovao u Krista kao svog osobnog Spasitelja. Bog je djelovao u njegovom srcu i životu na vrlo uvjerljiv način kada ga je pozvao da propovijeda Božju riječ. Nakon što se neko vrijeme borio s Bogom oko toga da postane propovjednik, konačno se predao i ušao u službu. On i njegova obitelj bili su blagoslovljeni služiti u osoblju triju različitih crkava prije nego što im je Gospodin dopustio da uspostave potpuno novu crkvu u zapadnoj Oklahomi. Tijekom godina Bog ga je blagoslovio čašću nadgledanja crkava u Missouriju i Oklahomi. Bog ih je upotrijebio kako bi crkve rasle i kako bi mnogi životi bili promijenjeni.


Nakon službe nadgledništva duge više od 17 godina, dogodilo se prilično iznenađenje u njegovom životu. Bog je počeo snažno djelovati u njegovom srcu kako bi ga potaknuo da učini divovski skok vjere, napusti obitelj, sve što mu je poznato i službu pastora kako bi postao misionar u Hrvatskoj. Nakon što je podnio ostavku na mjesto pastora, obitelj Lowrie je prodala svoj dom i velik dio svojih osobnih stvari, spakirala se i uputila u Hrvatsku u lipnju 2017. godine. Njegovo srce i strast prema Bogu vidljivi su u njegovoj želji da upozna druge s Kristom i promatra ih kako rastu u svom odnosu s Bogom.


Brad je osnivač, pastor i govornik u baptističkoj crkvi Novi Život. Posjeduje istančanu sposobnost da pomogne ljudima razumjeti Bibliju na načine koji su primjenjivi u svakodnevnom životu. Magistrirao je na sjemeništu Calvary Baptist Bible Seminary. Kad ga čujete kako govori, očekujte da ćete se smijati i povremeno zaplakati, a kada to najmanje očekujete, nešto što govori "prišuljat" će vam se i odjednom ćete shvatiti: "to je bilo za mene". Brad i njegova supruga Connie u braku su više od 36 godina i odgojili su tri sina. Sva trojica njihovih sinova služe Gospodinu u Sjedinjenim Državama, a imaju i četvero divnih unuka i više su nego spremni, dok još niste ni trepnuli, pokazati vam njihove fotografije. Također, uživaju u buvljacima i antikvitetima. Kada nisu zauzeti službom, uživaju provoditi vrijeme s obitelji i prijateljima.

bottom of page